BOSKOOP – Danny Buijs is in 2023 de prijsuitreiker bij het Luilakvoetbal in Boskoop. Op zaterdag 27 mei zal hij op de velden van de plaatselijke voetbalclub Floreant de prijzen overhandigen aan in totaal 89 teams.

Op 27 mei zal het traditionele Luilak-toernooi om 03.00 uur ’s nachts door wethouder Schotanus officieel in gang geschoten worden. Vanaf die eerste balomwenteling zal er op zeven velden continu gevoetbald worden tot en met 12.00 uur, waarna de prijsuitreiking het vertrouwde slotakkoord is. In totaal worden er 249 wedstrijden afgewerkt. De prijsuitreiking zal rond 12.15 beginnen en ongeveer een uur in beslag nemen.

Buijs kwam in zijn spelersloopbaan uit voor onder meer Excelsior, FC Groningen, Feyenoord, ADO Den Haag en Sparta Rotterdam. In het buitenland was hij actief voor het Schotse Kilmarnock. Met Feyenoord won de middenvelder die bekend stond om zijn strijdlust in 2008 de KNVB-beker.

Als trainer begon Buijs zijn loopbaan bij Kozakken Boys, waarmee hij zich tot kampioen van de Topklasse zaterdag kroonde. Later stond hij aan het roer bij FC Groningen en het Belgische KV Mechelen.

De veertigjarige Buijs is in zijn hoedanigheid als prijsuitreiker de opvolger van Bas Nijhuis, die in 2022 de eregast bij Luilak was.

Aan de 66ste editie van het toernooi zullen ruim duizend kinderen, verdeeld over 44 meiden- en 45 jongensteams, meedoen. Om alles in goede banen te laten lopen zijn bovendien vijftien scheidsrechters en vele vrijwilligers gestrikt, zodat al die deelnemers en de vele bezoekers weer een nacht en dag kunnen genieten van het unieke Boskoopse voetbalfestijn.