De Stichting Luilakvoetbal Boskoop heeft voor het 65ste toernooi Bas Nijhuis gestrikt als prijsuitreiker. Op zaterdag 4 juni 2022 zal hij na het jaarlijkse Luilaktoernooi de prijzen overhandigen aan de 82 deelnemende teams.

Foto: Impackt Booking & Events

Bas Nijhuis is de meest bekende scheidsrechter van Nederland, die wekelijks in de Eredivisie de leiding heeft bij wedstrijden. Buiten het veld heeft hij zich bovendien ontpopt tot een flamboyante mediapersonality, die acte de présence geeft op de radio, YouTube en tv.

Zijn scheidsrechtersloopbaan bracht hem al over de hele wereld. In plaats van face to face met wereldsterren als Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo en Luis Suárez komt hij nu in Boskoop tegenover de meest gevreesde aanvoerders van het Luilakvoetbal te staan.

Het bestuur van de Stichting Luilakvoetbal ziet de komst van Bas Nijhuis tijdens de jubileumeditie ook als een mooi moment om al die trouwe scheidsrechters die Luilak al jaren bijstaan eens extra te complimenteren.

Met zijn komst naar Boskoop is Bas Nijhuis de opvolger van Anouk Hoogendijk. De voormalige international van de Oranje Leeuwinnen, tevens bekend van tv, reikte bij het laatste toernooi de prijzen uit aan de teams. Nijhuis en Hoogendijk staan daarmee in de inmiddels fraaie lijst prijsuitreikers, waarop onder meer de namen van Hans Kraay jr, Danny Blind, Edwin van der Sar, John de Wolf, Giovanni van Bronckhorst, Soufiane Touzani en Frank de Boer prijken.

Op 4 juni zal om 03.00 uur ’s nachts het toernooi officieel in gang geschoten worden. Vanaf die eerste balomwenteling zal er op acht velden gevoetbald worden tot en met 12.00 uur, waarna de prijsuitreiking het traditionele slotakkoord is van deze jubileumeditie. De prijsuitreiking zal rond 12.15 beginnen en ongeveer een uur in beslag nemen.

Voor het Luilaktoernooi is sprake van een rentree. De voorbije twee jaar werd er niet gevoetbald vanwege de coronarestricties. Zodoende was de editie van 2019 tot nu de laatste. Aan het toernooi van 2022 zullen een kleine duizend kinderen, verdeeld over 43 meiden- en 39 jongensteams, meedoen.